Katalógus

Legnépszerűbb szűrők
1 218 termék

Kövesd a neked tetsző márkákat

Sieh neue Artikel und Kollektionen von diesen Brands zuerst.
danmby
danmby
danmby·

A Converse legenda

Szinte biztos, hogy minden gimnáziumi osztályban van valaki, aki Converse cipőt visel. A jellegzetes vászon tornacsukáról azoban sokan felnőttként sem tudnak lemondani. Marketingesek, IT szakemberek, tanárok, zenészek hordják a cipőket, mára gyakorlatilag kortól és nemtől függetlenül.

Nem könnyű megmodani, miből áll a vászoncipőkvarázsa, de , hogy a márka szinte a kezdetektől nagy népszerűségnek örvendett. Az eredeti vállalat gyártósorairól már 1910-ben is napi 4000 pár cipő került le, a világháború idején pedig a katonaságot is a cég látta el lábbelikkel és kiegészítőkkel.

Az 1950-60-as évekből számos Converse album maradt fent. Ezek a művészi kivitelezésű kötetek azt mutatták be, milyen fontos szerepet tölt be a márka a főiskolások és egyetemisták életben. Az All Stars kosárcipővel a brand sokáig szinte egyeduralkodó volt a vászoncipők piacán, de a ‘70-es években komoly kihívóra talált az új feltörekvő brandek személyében.

Több, mint tornacsuka

A márka kétségkívül a jellegzetes vászoncipőkről ismert. Ezek ma már a szivárvány minden színében kaphatók. A hagyományos kosaras és félcipő fazonon kívül megjelent néhány nőiesebb forma is, sőt, szandálként, bakancsként, bélelt téli cipőként is találkozhatsz az ismerős kialakítással.

A Converse viszont már nem csak a cipőkről szól: táskákat, pólót és sok egyéb kiegészítőt is készítenek a legendás, csillagos logóval. Ezek főleg a fiatal korosztály körében népszerűek masszív, egyszerű, sportos megjelenésük miatt. Letisztultságával és természetességével viszont a Converse annyira praktikus tudott maradni, hogy felnőttként sem kell lemondani ezeknek a daraboknak a viseléséről. Ha másért nem, az iskolai emlékek miatt öröm őket a munkahelyen is hordani.

A márka nagy teret enged a kreativitásnak. A hagyományos modelleken kívül ma már különleges, gyűjtői darabokat is kínálnak. A cipőik persze sok művészt megihlettek. A hétköznapokban is találkozhatunk saját festésű, meghekkelt, átalakított darabokkal.

Kényelmesek a Converse cipők?

A vászoncipőkkel kapcsolatban a leggyakrabban felmerülő kérdés, hogy vajon a többi sportcipőhöz képest elég kényelmesek-e. Persze minden láb és minden igény más és más, így a kérdésre nehéz egyértelmű választ adni. Egy biztos, a tervezők mindent megtesznek azért, hogy a cipő ne csak divatcikk legyen.

Bár a cipők külseje az évek alatt keveset változott, a felhasznált anyagok és a kialakítás az évek során sokat finomodott. A talpak ma már erősebbek és puhábban, a sarkak kicsit magasabbak, több az olyan darab, amelyik a forró aszfalton, keményebb utakon is megfelelő védelmet nyújt.

A Converse a gumitalpú kosárlabdacipők gyártásától egészen addig jutott, hogy a termékek ma már a városi életforma meghatározó kiegészítői. Legyen szó lazább irodáról, gördeszkapályáról vagy fesztiválról, a Converse termékeinek érdemes legalább egy esélyt adnod.