Katalógus

Legnépszerűbb szűrők
208 termék

A Ray-Ban nem csak napszemüveg, hanem egy életérzés

A Ray-Ban nem egyszerűen napszemüveg, hanem segédeszköz, taktikai kiegészítő és kulturális jelenség is. Bár a Ray-Ban napszemüvegek már Hollywoodot is meghódították, ezek a termékek nem csak divatcikkek. Komoly fejlesztések, átgondoltság és precizitás áll az ikonikus modellek és különleges formák hátterében.

A brand története az 1940-es évek Amerikájában kezdődött. Az USA légierejének pilótái arra panaszkodtak, hogy a pilótafülkébe betűző nap nem csak elvakítja őket, de hosszú távon szédülést és fejfájást okoz. A katonai vezetés felismerte a problémát, és megbízott egy nagy nevű optikai céget, hogy találjon megoldást.

A Bausch & Lomb cég ezért megalkotta az első Ray-Ban napszemüveget. Ez egy műanyagkeretes, fekete lencsés modell volt, a ma is népszerű aviátor fazonnal. A katonák azonnal megszerették ezt a kiegészítőt, a szemüvegek alkotói pedig innentől nem is hagyták abba a lencsék további fejlesztését.

Így lett a Ray-Ban napszemüveg Hollywood kedvence

A tervezőgárda folyamatosan arra törekedett, hogy a lehető legjobb megoldásokat alakítsa ki a hadsereg számára. Hamarosan megszülettek a színes, illetve színátmenetes szemüveglencsék. A különleges megjelenésű és remek védelmet kínáló szemüvegeket hamarosan a civilek is felfedezték.

A sikeren felbuzdulva a Ray-Ban egyre bátrabban kísérletezett a formákkal és anyagokkal. A híres napszemüvegek már nem csak hadászati célokat szolgáltak. Azzal, hogy a legnagyobb filmsztárok is hordani kezdték a márka termékeit, a szemüveg valóságos kulturális jelenség lett.

Az első Ray-Ban modellek védjegye a középen, az orrtartó résznél látható “cigarettalyuk” volt. Ez a kialakítás (az orrnyereg felett a lencséket tulajdonképpen egy karika köti össze) még ma is látható a klasszikus pilótaszemüvegeken. A Ray-Ban tervezői azonban idővel mindenféle stílusban, anyagban, árfekvésben kipróbálták magukat.

Miért legyen Ray-Ban napszemüveged?

A Ray-Ban nem divatmárkaként indult. Erre az örökségre pedig a cég még mindig nagyon büszke. Bár az anyagok és technológiák sokat változtak az évek során, abban biztos lehetsz, hogy a Ray-Ban napszemüvegek nem csak jól néznek ki, de valóban megvédik a szemed.

Bár jócskán akadnak luxus modellek is, a csapat rengeteg elérhető árú napszemüveget is készít Ezek ideálisak azoknak, akik a szemüveget valóban használják vezetéshez, sportoláshoz vagy akár munka közben is.

Szeretnél egy olyan szemüveget, amelyet komoly precizitással terveztek? Nézd meg a Ray-Ban napszemüvegek kínálatát a Zalandón.