Élvezd ki az akár -70%-os nyári kedvezményeinket

Spórolj a szezon kedvenc drabjain!

Akciós gyerek tornacipők

Legnépszerűbb szűrők
1707 termék

Akciós gyerek tornacipők nem csak iskolába

Hív az iskola, de a gyermekednek még nincs tornacipője? A testnevelés órára is megfelelő lábbeli az egyik legfontosabb felszerelés egy iskolás számára. De mire figyelj, amikor kiválasztod? Szabás, szín vagy márka? Adunk néhány bevált tippet.

Elvárások egy gyermek sportcipővel szemben

A gyermekeknek szánt sportcipőknek egyetlen alapvető kritériumnak kell megfelelniük: kényelmesnek kell lenniük. Persze azért nem csak ez az egyetlen tényező, amit vásárláskor figyelembe érdemes venni. Például a gyermek biztonságát is garantálnia kell, tehát laposnak, csúszásmentesnek, tartósnak és elég rugalmasnak kell lennie ahhoz, hogy ne korlátozza a láb mozgását. Ideális esetben a gyerek tornacipő könnyű, légáteresztő és kiváló minőségű anyagokból készül. Az anyag színe egy másik tényező, amire érdemes odafigyelni. Nem árt gondolni arra is, hogy a fehér vagy bézs színű tornacipő gyorsan koszolódik, különösen sportolás közben.

Fűzős vagy tépőzáras? Ez itt a kérdés! A tépőzáras gyermek sportcipőknek számos előnye van. Nemcsak könnyű őket felvenni, de biztonságosabbak is. Hála nekik, a gyermek a sok-sok szaladgálás során nem fog megbotlani egy kioldott cipőfűzőben. Ezen kívül fontos, hogy a cipő nem korlátozhatja a lábat a mozgásban. A lábfejnek elég szélesnek kell lenni ahhoz, hogy ne korlátozza a lábujjakat. Ami a cipő sarkát illeti, elég erősnek és magasnak kell lennie ahhoz, hogy a sarkat a megfelelő helyzetben tartsa. Ezenkívül nem csak a kislányoknál fontos szempont, hogy a cipő tetszetős is legyen. Válassz cipőt a gyermekeddel együtt, így motiválva őt a testmozgásra. Mit szólna vajon a neonszínű cipőfűzőkhöz?

A gyermekláb speciális igényei

A gyermekek lába fiatalkorban még sokat fejlődik és növekszik, évente akár 15-18 millimétert is. Ezért különösen fontos a gyermekcipők megfelelő mérete és alakja is. Rendszeresen ellenőrizd a láb hosszát, és alkalmazkodj hozzá a vásárlás során. Egy kisgyermek állítólag átlagosan akár napi húszezer lépést is megtesz. A legkisebbek is szeretnek szépen felöltözni, és ahogy nőnek, úgy fejlődik a saját stílusuk is. Kombináld a tornacipőjét is a megfelelő kiegészítőkkel, sportnadrágokkal és melegítőfelsőkkel. Tekintsd meg kínálatunkat, hiszen most akciós áron szerezhetsz be gyermekednek tornacipőt.